Naisen ohut neulepusero

 
 
Talven suurin neuleprojektini valmistui sopivasti tässä maaliskuussa, kun talvi jo oikeastaan alkoi jättää jäähyväisiään. Täydellinen ajoitus siis. ;) Onneksi tämä ohut neulepusero käy hyvin vielä koleahkoina kevätpäivinä ja miksei kesäiltojenkin lämmittäjänä. Olen oikeastaan jo pidemmän aikaa kaipaillut tällaista siistiä, yksiväristä, ohutta neuletta, jota voi käyttää sellaisenaan tai esim. jakun alla. Tässäpä siis sellainen.
 
 
 
 
Ohje on Moda-lehden numerosta 6/2006, eli ei ihan uusi juttu, mutta erittäin käyttökelpoinen ja ajaton malli. Alkuperäisen ohjeen lankana on Sublime Kid Mohair (60 % kid mohair, 35 % polyamidi ja 5 % merinovilla). Itse en sitä lankaa kuitenkaan käyttänyt, vaan toista. Ja pahaksi onnekseni, en nyt ihan pysty sanomaan, mikä tämä toinen lanka oli. ;) Olen nimittäin ostanut kyseisen mohair-sekoite -langan jo muutama vuosi sitten ja löysin sen lankakorini pohjalta kerinä. Olin kerran yrittänyt tehdä siitä pitkähköä jakkua. Jotain meni kuitenkin pieleen (todennäköisesti tuli liian suuri tai muuten huonon mallinen) ja purin koko homman. Siksipä lanka oli korissani kerinä, ilman alkuperäisiä vyötteitään. Mohairia siinä joka tapauksessa on ja mahdollisesti myös silkkiä. Saattaa olla Rowanin Hazea tai muuta. Puserossa käyttämäni puikkokoko oli kuitenkin 3 (Sublime Kid Mohairissa 3,5).
 
 
Puseron pintaneule on yksinkertaista: 3 krs sileää oikeaa (alkaen nurjalta puolelta) ja sitten 4. krs pintaneuletta: *2o, 2 s o yht, lk, 1o, lk, 2 s o yht takareunastaan, 2 o*. Tästä muodostuu kaunis ja herkkä kuvio:

 
 
Puseron hihat ovat istutetut ja etukappaleen kaula-aukko ulottuu kaarena kauniisti alas. Siihen ommellaan erikseen neulottu kaulus, jonka voi asetella monella eri tapaa. Esimerkiksi hieman poolomaisesti pystyyn, kuten ylimmässä kuvassa tai näin alas laskeutuen:

 

Kaulus on kaunis myös venepääntiemäisesti sivuille aseteltuna. Sen muotoa voi asetella myös esim. käytettyihin koruihin sopivaksi. Alle suosittelen t-paitaa tai toppia, koska pusero on läpikuultava.Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit