Pulled pork ja coleslaw


Jo pitkään on ollut tarkoitus tehdä pulled porkia eli nyhtöpossua, joka on ollut kovasti kaikkien huulilla ja uunipadoissa viimeaikoina. Olin kuullut yhden jos toisenkin läheisen kokeiluista ja saanut reseptivinkkejä. Vihdoin tuli sopiva hetki kokeilla itse, kun sain sunnuntain ruokavieraita. Sunnuntairuokaahan tämä vähän on, pitkän haudutusajan puolesta.

Päädyin sovellukseen Sikeltä sinulle -blogin reseptistä, sen helppouden vuoksi. Possua riitti kuudelle nälkäiselle syöjälle ja vähän jäi ylikin. Oheen tein coleslaw'ta eli amerikkalaista kaalisalaattia. Sopivat erinomaisesti yhteen!

2 kg porsaan uunilihaa (luullista, jos käytät luutonta, vähempi paino riittää)
3 tl suolaa
mustapippuria
3 sipulia
4 - 5 valkosipulinkynttä
n. 500 g barbequekastiketta (1 plo)
vettä

Mausta lihat suolalla ja pippuria, hiero kunnolla pintaan. Asettele uunivuokaan. Kannellinen vuoka on siitä hyvä, etteivät kastikkeen ja possun nesteet haihdu uunissa. Kuori ja pilko sipulit sopiviksi palasiksi. Lisää vuokaa. Kaada päälle barbequekastike niin, että lihat peittyvät siihen. Voit huuhtoa kastikepulloa vedellä ja kaataa päälle. Paista lihoja n. 5 tuntia 125 - 150 C asteisessa uunissa kannen alla. Voit aloittaa hieman kuumemmalla lämmöllä ja alentaa sitten lämpötilaa. Possun pitäisi hautua niin pehmeäksi, että voit nyhtää sen haarukalla palasiksi.
Pulled pork syödään yleensä sämpylöiden välissä, niin meilläkin. Väliin voi lisätä myös salaattia, jos haluaa. 
Varsinaisena lisukkeena tein kuitenkin kaalisalaattia eli coleslaw'ta. Se on hyvä tehdä valmiiksi maustumaan noin paria tuntia ennen syömistä. Resepti on versio Olivia-lehden ohjeesta ja aika suuri. Sitä riittää enemmällekin kuin kuudelle.

Coleslaw

n. 800 g valkokaalia
3 - 4 porkkanaa
2 dl majoneesia (ei kevyt)
1½ - 2 dl ranskankermaa
2 tl omenaviinietikkaa
1½ Dijon Miel eli hunajanmakuista sinappia
2 tl sokeria

Poista kaalista uloimmat lehdet. Leikkaa veitsellä niin ohuiksi siivuiksi, kuin pystyt. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Sekoita kaalisuikaleet ja porkkanaraaste keskenään. Sekoita muut ainekset kastikkeeksi ja maista sitä. Jos tuntuu siltä, että jotain makua tarvitsee lisätä, tee se tässä vaiheessa. Kaada kastike kaalin ja porkkanoiden päälle, ja sekoita hyvin. Anna maustua tuorekelmun tai kannen alla jääkaapissa parisen tuntia.Kommentit

Suositut tekstit