Naudan sisäfileepihvi ja tomaatti-kesäkurpitsapaistosKunnon pihvi, yksinkertaista ja juhlavaa ruokaa, jota välillä tekee kovasti mieli. Jauhelihaa tulee tehtyä tuon tuosta, mutta jostain syystä arastelen yhä laittaa kokolihaa. Olen kai huolissani, että se ei onnistu ja sitten menee hyvä (ja ehkä kalliihkokin) liha hukkaan. Mutta mutta. Olen kuitenkin viime aikoina säännönmukaisesti vain ja ainoastaan onnistunut näissä kokolihakokeiluissani (esim. härän marmorifileen kanssa), eli ehkä sitä pitäisi vaan muistaa kääntää pään sisäiset uskomukset siihen asentoon.

Tässä vinkkini kerrassaan erinomaisten sisäfileepihvien valmistukseen.
- Osta hyvää pihvilihaa, kysy kaupan lihatiskiltä tarkoitukseesi sopivaa.
- Ota liha huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen paistamista, eli älä tyrkkää kylmää pihviä pannulle
- Nuiji pihvejä muutaman kerran, ei kuitenkaan ole tarvetta purkaa niihin kaikkea mahdollista stressiä hakkaamalla liian kauan.
- Hiero halutessasi pintaan yrittejä ja pippuria. Näihin pihveihin jauhoin sekoituksen kuivahtanutta persiljaa ja mustapippuria
- Paista öljyn ja voin sekoituksessa. Öljy sietää lämpöä, voi tuo makua.
- Paista 1-3 minuuttia per puoli, riippuen halutusta kypsyysasteesta. Näitä paistoin n. 2 min kummaltakin puolelta ja sopivan medium tuli.
- Laita pihvit vielä folion sisälle vetäytymään 5 minuutiksi paistamisen jälkeen.
- Mausta vasta sitten suolalla.

Pihvien seuraksi olen usein tehnyt maukasta kesäkurpitsapaistosta. Ohje on sama, jota olen tehnyt aikaisemminkin ja se sopii siis ihan sellaisenaan syötäväksi myös. Kokonaisuus on erittäin mehukas ja maukas. Tomaatit, yrtit, kesäkurpitsa ja mozzarella tuovat kesän maut kielelle! Tällä kertaa pinosin paistoksen paistamisen jälkeen kasaksi, mozzarellan sitoessa muut ainekset kivasti toisiinsa. Viikonlopun herkkuateria on valmis!
Kommentit

Suositut tekstit