torstai 6. maaliskuuta 2014

Pizza Margarita




Hyvistä aineksista tehty margarita-pizza on yksinkertaisuudessaan kyllä parhaimpia pizzoja ikinä. Kunnon mozzarellaa, kypsiä tomaatteja ja raikkaita yrttejä. Eipä sitä muuta tarvitse. Ohje yhteen pizzaan, jonka kaksi pikkunälkäistä jakaa yhdessä, mutta isompinälkäinen nauttii itse.
 
Pohja
 
1 dl vettä
15 g hiivaa
½ tl kuivattua basilikaa ja oreganoa
hyppysellinen suolaa
2½ dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
 
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva ja anna sen liueta. Lisää yrtit ja suola.
 
 
Lisää jauhot ja vaivaa tasaiseksi. Lisää lopuksi taikinaan oliiviöljy.
 
 
 
Anna kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa liinan alla 30 - 40 min. Kaulitse sitten pohja ympyräksi ja levitä leivinpaperille.
 
Täyte
 
200 g puhvelinmaidosta tehtyä mozzarellaa
3 kypsää tomaattia
1 tl sitruunapestoa
2 rkl hyvää oliiviöljyä
tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria
 
Sekoita pesto ja oliiviöljy keskenään. Levitä pizzapohjalle. Revi mozzarella paloiksi ja jaa tasaisesti pohjalle. Viipaloi tomaatit ja asettele ne päällimmäiseksi. 

 
Paista pizzaa 250 C asteessa n. 10 - 12 minuuttia. Jos sinulla on pizzakivi, paista sen päällä. Jos ei (kuten minulla), voit pitää uunipeltiä uunissa sen lämmetessä. Vedä sitten pizza leivinpaperilla pellin päälle. Kuuma pelti rapsakoittaa pohjaa mukavasti.
 
Ripottele valmiin pizzan päälle tuoretta basilikaa ja rouhi päälle mustapippuria. Jos tarve vaatii, voit ripotella päälle vielä hieman sormisuolaa.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti