Kampasimpukka-kesäkurpitsasalaatti

Paistetut kampasimpukat, ah! Onko äyriäismaailmassa mitään maukkaampaa? Minusta ei. Olen syönyt grillattuja kampasimpukoita ravintoloissa erilaisissa annoksissa ja sushin päälläkin, mutta nyt kokkasin ensimmäistä kertaa itse. Ostin simpukat pakastettuna, mutta sulattaminen kävi nopeasti mikron alimmalla teholla. Simpukat päätyivät kesäkurpitsa-salaattipedille tällaisella ohjeella, josta riittää kahdelle:
n. 10 - 14 kampasimpukkaa
½ kesäkurpitsa
1 valkosipulinkynsi
1 rkl pinjansiemeniä
parmesan-juustoa
jääsalaattia
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Sulata simpukat, jos käytät pakastettuja. Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja pilko valkosipuli pieneksi. Kuullota kesäkurpitsaviipaleita pannulla oliiviöljytilkassa yhdessä valkosipulin kanssa. Kun kesäkurpitsa on hieman kypsynyt, lisää kampasimpukat. Paista niitä hetki kummaltakin puolelta. Lisää samalla pinjansiemenet, jotta nekin saavat hieman makua ja väriä pannulla. Mausta kaikki suolalla ja mustapippurilla.
Asettele salaatinlehdet lautasille ja päälle kesäkurpitsa, valkosipuli, simpukat ja pinjansiemenet. Vuole tai raasta päälle parmesanlastuja. Lorauta päälle vielä pieni tilkka oliiviöljyä.



Kommentit

  1. Varmasti herkullista! Oikeaa itsensä hemmottelua. Auringonpaisteen myötä alkavat kummasti salaattireseptit kiinnostaa :)

    VastaaPoista
  2. Herkkua oli! Ihan totta, kevään myötä ja aikanaan kesän lähestyessä salaatit palaavat lautasille. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit