tiistai 18. maaliskuuta 2014

Aurinkoiset aprikoosi-mangomacaronit













Macaronit taipuvat kyllä moneksi. Viime viikolla pakkaseen tehdyistä macaron-kuorista sukeutui kummipojan syntymäpäiville aprikoosi-mangotäytteisiä herkkuja, lisättynä pienellä lastenkutsuihin sopivalla strösselikoristelulla.


Pakastetut macaron-kuoret sulavat nopeasti. Todennäköisesti ihan pari tuntia riittäisi. Itse otin nämä pakastimesta jääkaappiin jo edellisenä iltana, ettei vaan unohdu tai jää viime tippaan. ;)

Täytin kuoret valmiilla aprikoosimarmeladilla ja mangotuorejuustolla. Toiseen puoliskoon marmeladia, toiseen tuorejuustoa ja yhteen. Helppoa! Pelkkä marmeladikin olisi ehkä riittänyt, mutta jostain syystä olen mieltynyt myös tuorejuuston mukanaan tuomaan pehmeyteen.




Halusin kuitenkin tehdä kummipoikauaa varten jotain pientä ekstraa, joka olisi lapsesta hauskannäköistä. Päädyin siis koristelemaan macaronit keltaisilla sitruksenmakuisilla strösseleillä. Nehän eivät tietenkään tartu macaronien kuivaan pintaan sellaisenaan, joten tein tomusokeritahnan sitä auttamaan.


Lasissa sekoitettiin tasaiseksi tahnaksi:
- 2 rkl tomusokeria
- ½ tl aprikoosimarmeladia
- pari tippaa nestemäistä keltaista elintarvikeväriä.




Asettelin macaronit tiiviiksi ryppääksi leivinpaperin päälle. Sitten valutin tahnaa lusikalla pitkin poikin macaronien päälle. Niin, että jokainen leivos sai riittävästi osumaa. 




Tämän jälkeen vaan tiputtelin strösseleitä purkista päälle. Riittävästi, eli ei pihtaillen. 




Lopputulos maistui kyllä niin lapsille kuin aikuisillekin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti