Italianpata



Tarkoituksenani oli tehdä ensin tomaattikeittoa. Siitä ajatus jatkui tomaattikeittoon jauhelihalla. Se alkoi jo kuulostaa vähän niin kuin minestrone-keitolta. Aloitin kokkaamaan ja luulin tekeväni jotain minestronen kaltaista. Googlettelin samalla, että mitäköhän sitä oikeasti minestroneen menee. Paljon näkyi resepteissä kaikenlaisia vihanneksia, joita minulla ei ollut ollenkaan. Kun kattilassa oleva ruoka alkoi nestemääränkin suhteen vaikuttaa enemmän padalta kuin keitolta, päädyin nimeämään tämän italianpadaksi. Joka tapauksessa, hyvää oli.  Tästä riittää noin neljälle

2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
400 g naudan luomujauhelihaa
1 dl punaisia linssejä
390 g yrttistä tomaattimurskaa
n. 5 dl vettä
5 tl kasvis- tai lihaliemijauhetta
2 rkl paholaisen hilloa 
1 pieni prk tomaattipyrettä
1 laakerinlehti
2 tl hunajaa
1 rkl kuivattuja suppilovahveroita, pieneksi jauhettuna/murskattuna
muutama kokonainen mustapippuri
suolaa maun mukaan
oliiviöljyä
3 dl pientä pastaa
parmesania
tuoretta basilikaa

Pilko sipulit ja kuullota ne öljyssä, soppakattilassa. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää kattilaan. Huuhdo linssit ja lisää joukkoon. Lisää myös tomaattimurska, vesi, liemijauhe, hunaja, paholaisen hillo, tomaattipyre, mustapippurit, laakerinlehti ja suppilovahveromurska. Anna kiehua keskilämmöllä, noin. 20 min. Lisää pasta ja keitä vielä n. 10 min, kunnes pasta on kypsää. Poista laakerinlehti. Annostele lautasille ja laita päälle raastettua parmesania ja tuoretta basilikaa sopivaksi pilkottuna.
Paholaisen hillosta sen verran, että se on makeaa ja tulista hilloa. Sisältää varmaankin chiliä, ehkä jotain muutakin paprikaa, ja hillosokeria. Tarkemman reseptin tietää joulupukki, en minä. 

(Julkaistu vanhassa blogissani 19.3.2011)

Kommentit

Suositut tekstit