Suppilovahvero-fenkolipiirakkaSyksyn 2011 sienisato oli runsas!  Siitä kokattiin ja leivottiin monenlaista. Yksi hauskimpia oivalluksia oli yhdistää suppilovahverot ja fenkoli. Voi kuulostaa alkuun uudelta ajatukselta, mutta toimii erittäin hyvin. Kiitos siitä idean keksijälle! Nämä kaksi raaka-ainetta löysivät siis toisensa piirakasta, jota tehtiin Aleksis Kiven päivän merkeissä.

Pohja

n. 150 g margariinia
n. 3-4 dl vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa
vettä
Sekoita suola jauhoihin. Nypi jauhot ja margariini sekaisin. Lisää vettä sen verran, että saat taikinan kiinteäksi. Anna viiletä jääkaapissa n. 15 min. Painele piirakkavuoan pohjalle ja esipaista n. 10 min. 200 C asteessa.

Täyte

n. 7 dl suppilovahveroita
keskikokoinen sipuli
keskikokoinen fenkoli
rypsiöljyä
2-3 kananmunaa
n. 1,5 - 2 dl mustaleima-emmentalia raastettuna
2 dl maitoa tai ruokakermaa
suolaa ja mustapippuria

Siivoa sienet ja pilko suurimpia vähän. Pienemmät sienet menevät sellaisenaan. Kuori ja pilko sipuli. Pilko myös fenkoli pieneksi. Kuullota näitä rypsiöljyssä hiljalleen, vaikkapa pohjan esipaistuessa uunissa. Raasta juusto. Sekoita kananmunat ja maito. Kananmunien määrä riippuu vähän vuoan syvyydestä ja nesteen määrästä, joten katso riittääkö kaksi vai tarvitaanko kolme. Lisää juusto. Sekoita kuullotetut kasvikset ja sienet joukkoon. Kaada esipaistetulle pohjalle ja paista 200 C asteessa n. 20-30 min.

Nauti raikkaan salaatin kanssa, hyvässä seurassa!

(Julkaistu vanhassa blogissani 18.10.2011)

Kommentit

Suositut tekstit