Tuliset tähtipasteijat




Tässä illanistujaiin tai muihin juhliin jotain "pientä" suolaista: tuliset tähtipasteijat. Ne näyttävät hauskoilta ja maistuvat hyviltä.
Idea lähti oikeastaan pakasteessa olleesta valmiista torttutaikinasta. En yleensä käytä sellaista mihinkään, koska se on minun makuuni ehkä vähän liian rasvaista ja mautonta. 1. Adventin joulutorttuja varten olin sitä kuitenkin ostanut, ja sitä oli pakastimessa yhä jäljellä.
Pasteijojen (vai ovatko nämä torttuja? piirakoita? paistoksia?) täyte koostuu tulisen makeasta paprika-sipulimuhennoksesta, raikkaasta tomaatista, pehmeästä mozzarellasta ja halutessasi myös suolaisesta serranokinkusta. 

Paprika-sipulimuhennos
½ (-1) paprika (suiponmuotoinen mieluiten)
1 sipuli
1 pieni (kuivattu tai tuore) chilipalko (tai vähemmän, jos et halua kovin tulista)
1 valkosipulinkynsi
1 tl hunajaa
½ tl kuivattua timjamia
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Kuori ja pilko sipulit. Pilko myös paprika pieneksi. Jos haluat paljon paprikaa, käytä kokonainen. Halkaise chili ja poista siemenet. Pilko (tuore) tai jauha (kuivattu) chili pieneksi. Sekoita keskenään ja kuullota hiljalleen pannulla öljyssä. Lisää hunaja ja mausteet, anna vielä hetki muhia. 


Kauli sen jälkeen sulaneet taikinalevyt. Yhdestä levystä tulee n. 3-4 pasteijaa, kun niitä vähän kaulitsee. Ota taikinasta isolla tähtimuotilla (halkaisija n. 12 cm) paloja.



Nosta tähdet muffinsivuokiin siten, että tähden keskiosa on vuoan pohjalla ja sakarat nousevat reunoja myöten ylös. Kokoa seuraavaksi täyte. Ensin n. 1 rkl paprika-sipulimuhennosta, sitten halkaistu kirsikkatomaatti.



Laita lopuksi päälle viipale mozzarellaa. Paista pasteijoita uunissa 225 C asteessa n. 10-13 min. Anna niiden levähtää pieni hetki uunista ottamisen jäleen. Tarjoile pasteijat (kuten muutkin voitaikinaleivonnaiset) kuitenkin vielä lämpiminä. Pyöräytä pasteijojen päälle kunnon ruusuke serranonkinkkua ja asettele tarjolle. Vegeversion saat yksinkertaisesti jättämällä kinkun pois. Jos haluat täytteeseen lisäpehmeyttä chilin vastapainoksi, voit lisätä pasteijoihin myös pienen nokareen tuorejuustoa ennen kinkkua.


(Julkaistu vanhassa blogissani 11.12.2011)

Kommentit

Suositut tekstit