Lapsen sukat ja lapaset
Syksyn viilenemiseen täytyy varustautua lämpimästi! Tein syksyllä 2011 1,5 -vuotiaalle kummipojalleni sukat ja lapaset uutta talvikautta varten.

Langaksi valitsin Novitan Nalle Kukkaketo -langan sinivihreän sävyn. Nyt täytyy tunnustaa, että tämä taitaa olla ensimmäinen kerta, kun neulon jotain näistä valmiiksi raidallisista tai kuvioillisista langoista. Liukuvärjättyjä olen kyllä käyttänyt, kuten omista uusista sukistanikin huomaa. Olen kyllä tykännyt näistä raidoitetuista langoista jo kauan. Itseasiassa olen etsiskellytkin sellaista neuletyötä, jossa niitä käyttäisin. Aika paljon on vaan viime vuosina tullut tehtyä erilaisia villatakkeja ym., joissa nämä eivät ehkä olisi parhaiten edukseen. Mutta juuri sukka- ja lapasprojektiin nämä sopivat kuin nenä päähän. Langan väri on perinteisen poikamainen, myönnettäköön. Ajattelin siellä lankahyllyjen välissä kuitenkin myös, että koska koko kerä tuskin kuitenkaan kuluu näin pienen ihmisen asusteisiin, niin voisin tehdä itselleni jotain jäljellejäävästä langasta. Joten värit on valittu myös sitä ajatellen, että itse voisin tykätä tämänsävyisistä sukista tai muista jutuista.

Ohjeet olivat hyvin perusohjeita. Lapaset on tehty Novitan Nalle-langan vyötteestä joskus otetun ohjeen mukaan. Sukkiin otin ohjeen Novitan nettisivuilta. Olin saanut pojan äidiltä tarkat mitat lapasten ja sukkien toivotusta koosta, joten se helpotti neulomista. Toki pari kertaa piti ensimmäistä lapasta purkaa, kun ei ihan oikeaa leveyttä saanut ensimmäisellä, tai toisellakaan, yrityksellä. Mutta sen jälkeen oli helppo jatkaa työtä, kun tiesi sentilleen, minkä kokoinen lapasen tuli olla ja kuinka pitkä peukalo olikaan. Kiitos siitä!Niin lapasissa kuin sukissakin piti raitaneuleisen langan vuoksi katsoa tarkalleen, mistä kohtaa lankaa aloitti toisen lapasen/sukan teon. Halusin kuitenkin samat raidat samoihin kohtiin lapasparissa ja sukkaparissa. Parin raidan verran lankaa jäi siis välistä "yli", mutta aika vielä niillekin langanpätkille käyttöä löytyy. Aika tavaran kaupitsee.  Sekä sukat että lapaset valmistuivat aika nopeasti, joten tämä oli sikäli hyvin kiitollinen projekti. Valmiiksi saamisen elämys tuli ihan tuossa tuokiossa. Ja pieni ihminen sai käsiinsä ja varpaisiinsa lämmikettä jo ennen pakkaskelien saapumista!

(Julkaistu vanhassa blogissani 12.11.2011)

Kommentit

Suositut tekstit