Linssikeitto



Herkullisen ja ruokaisan linssikeiton resepti on sovellus jo opiskeluaikana tekemästäni keitosta, hyvää ja edullista. Pidän linsseistä kovasti, mutta niitä tulee tehtyä liian harvoin. Ehkä unohdan aina välillä, miten älyttömän hyviä ne ovatkaan. Joka tapauksessa yllätys on joka kerta mieluinen. Tästä ohjeesta tulee noin neljälle syöjälle.

2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
tilkka öljyä
2,5 dl punaisia linssejä
500 g luomutomaattimurskaa
5 dl vettä
5 tl luomukasvisliemijauhetta
2 rkl hunajaa
tiraus sitruunamehua
1/4 pkt Koskenlaskijaa
1 dl ruokakermaa
suolaa, mustapippuria
basilikaa koristeeksi

Kuori ja pilko sipulit ja porkkanat. Huuhtele linssit siivilässä. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja lisää sipulit, porkkana ja linssit. Kääntele, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää vesi ja tomaattimurska. Sekoita joukkoon kasvisliemijauhe ja hunaja. Keitä, kunnes linssit ja porkkanat ovat kypsyneet. Tähän menee n. 30 min. Ota kattila liedeltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Tirauta joukkoon hieman sitruunamehua. Lisää juusto ja kerma. Soseuta ja sekoita. Maistele keittoa ja lisää oman maun mukaan suolaa ja mustapippuria. Koristele keitto basilikanlehdillä ja mustapippurilla.

(Julkaistu vanhassa blogissani 8.3.2011)

Kommentit

Suositut tekstit