sunnuntai 19. elokuuta 2012

Jauheliha-suppilovahveropasta



Jauhelihakastike - tuo ihana arjen perusruoka suomalaisissa kodeissa!  Helppoa, hyvää, edullista ja maistuu kaikenikäisille. Tein siitä tässä yhtenä päivänä oman versioni, jota tuunasin kuivatuilla suppilovahveroilla. Tarjoilin kastikkeen tuore-fettucinen kanssa, mutta voin vakuuttaa, että se maistuu erinomaiselta myös perunoiden kera.
Näistä aineksista siis lähdettiin:


Ja kokonaisuudessaan ainesosat olivat seuraavat:

400 g naudan paistijauhelihaa, luomua
1 keltasipuli
tilkka rypsiöljyä
½-1 dl kuivattuja suppilovahveroita, murennettuna sopivan pieneksi
2 dl ruokakermaa, luomu
n. 2 (-3) dl vettä
1 rkl vehnäjauhoja, luomu
1 tl lihaliemijauhetta, sekin luomu
suolaa
mustapippuria
persiljaa
250 g fettucinea tuorepastana (tai vastaava määrä kuivattua pastaa)

Kuori ja pilko sipuli pieneksi. Kuullota pitkään ja hartaasti tilkassa rypsiöljyä, matalalla lämmöllä. Siirrä sipulit syrjään. Nosta lämpöä ja ruskista jauheliha. Lisää joukkoon vehnäjauhot, suppilovahverot ja sipuli. Pyörittele hetki. Lisää sitten vesi ja ruokakerma. Mausta lihaliemijauheela, suolalla ja pippurilla. Keittele hiljalleen keskilämmöllä, anna jauhojen kypsyä ja kastikkeen paksuuntua. Maistele, lisää tarpeen ja makusi mukaan mausteita tai nestettä.
Keitä fettucine suolalla maustetussa vedessä, pakkauksen keitinohjeen mukaisesti. Tuorepasta kypsyy hyvin nopeasti, joten kastikkeen on hyvä olla jo lähes valmista, kun alat keittämään pastaa. 
Sekoita pasta ja kastike, ripottele päälle pieneksi silputtua tuoretta persiljaa. 

(Julkaistu vanhassa blogissani 22.3.2012)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti