Uunilohi, vihreät pavut ja paistetut kirsikkatomaatit



Kokkasin taannoin lohta ja pohdin sille sopivia lisukkeita. Sadonkorjuuaika houkutti käyttämään tuoreita vihanneksia perunoiden tai riisin sijasta. Maittava kesäinen ateriakokonaisuus koostui lopulta soijamarinoidusta lohesta, vihreistä pavuista ja kirsikkatomaateista. Lohi ja tomaatit on paistettu uunissa, pavut höyrytetty kerroskattilassa. Lopputuloksena kaunis annos, joka myös maistui raikkaalle ja mehukkaalle! Kaikkia näitä voi tottakai myös syödä erikseen tai yhdistellä muiden herkkujen kanssa. Ainekset kahdelle.

Soijamarinoitu uunilohi
n. 350-400 g kirjolohifileetä
3/4 dl soijakastiketta (luomu)
4 rkl oliiviöljyä
½ valkosipulinkynsi
½ tuore punainen chili

Kuori valkosipulinkynsi ja pilko se pieneksi. Halkaise chili, poista siemenet ja pilko chili pieneksi. Sekoita valkosipuli ja chili soijan ja öljyn kanssa. Marinoi lohta tässä kastikkeessa 30 minuuttia. Sen jälkeen kaada ylimääräinen marinadi pois ja paista lohta uunissa 200 C asteessa. Aseta lohi uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Kun olet paistanut lohta n. 10 min. voit ottaa sen ulos ja irrottaa nahan kevyesti haarukalla. Sen pitäisi lähteä todella helposti.



Laita tämän jälkeen lohi vielä takaisin uuniin kunnes lohi on kypsää. Paistoaika riippuu fileen paksuudesta, n. 20-30 min. 

Vihreät pavut


n. 250 g vihreitä papuja
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
voita tai Oivariinia
suolaa
mustapippuria

Huuhtele pavut. Höyrytä papuja kerroskattilassa (tai muutoin), kunnes ne ovat kypsät. Papujen tulee pehmetä jonkin verran, mutta ei soseutua liian pehmeiksi. Voit halutessasi myös keittää pavut, silloin osa niiden ravintoaineista tosin liukenee keitinveteen. Kuori sipulit ja pilko sopiviksi paloiksi. Kuullota sipuleja pannulla pienessä määrässä voita tai Oivariinia. Kun pavut ovat kypsät, lisää ne joukkoon ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla. Voit myös lisätä vielä nokareen voita/Oivariinia mausteeksi.

Paistetut kirsikkatomaatit


rasia kirsikkatomaatteja
1 rkl oliiviöljyä
1 tl hunajaa
½ tl suolaa
mustapippuria

Sekoita öljy, hunaja, suola ja pippuri. Pyöräytä tomaatit kastikkeessa ja kaada ne kastikkeineen sopivankokoiseen uunivuokaan, esim. pieneen kakkuvuokaan. Paista uunissa 200 C asteessa noin 10 minuuttia. Voit käännellä tomaatteja välillä.


(Julkaistu vanhassa blogissani 15.8.2011)

Kommentit

Suositut tekstit