Couscous-, feta- ja pähkinäsalaatti



Tämä coucous-salaatti on varsinainen kesäherkku. Sain ohjeen yhtenä kesänä Itävallassa asuvalta ystävältäni ja söinkin tätä sen jälkeen kotona yhtenään. Salaatti sopii esim. lisukkeeksi grilliruoalle tai kanalle, mutta maistuu myös  ihan sellaisenaan. Salaatti paranee viiletessään yön yli jääkaapissa, joten se on helppo tehdä edellisenä iltana ja ottaa vaikka mukaan eväsretkelle.

3-4 tomaattia
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
3-4 rkl suolapähkinöitä
1-2 rkl  pistaasipähkinöitä
150-200g fetaa
½ nippu tuoretta minttua tai 2 tl kuivattua minttua
n. 250 g couscousta
Kastike:
3 rkl valkoista balsamicoa tai valkoviinietikkaa
6-8 rkl oliiviöljyä
mustapippuria ja suolaa maun mukaan.

Pilko tomaatit, sipuli ja valkosipulinkynsi pieneksi. Lisää joukkoon suolapähkinät ja pieneksi pilkotut pistaasipähkinät. Lisää kuutioitu feta ja minttu. Sekoita kastikkeen ainekset valmiiksi. Valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Seuraa ohjetta ja sen määriä tarkasti. Sekoita couscousta kypsymisen aikana haarukalla, ettei se puuroudu. Sekoita kaikki ainekset ja maistele, haluatko lisätä vielä jotain. Maut voimistuvat salaatin viiletessä, joten kannattaa lisätä mausteita melko varovaisesti ja vielä ennen tarjoilua tarkistaa tilanne. Sitten nauttimaan! 

(Julkaistu vanhassa blogissani 30.6.2010)

Kommentit

Suositut tekstit