sunnuntai 12. elokuuta 2012

Kantarellileivät


Sienimetsän antimet ovat tänäkin vuonna runsaat ja houkuttelevat! Tässä hyvä resepti kantarelleille. Leivät sopivat niin iltapalaksi kuin ison aterian alkupalaksikin. Ohje on Glorian Ruoka- ja viini -nettisivun kaikkien aikojen suosikeista. Tässä ohje kahden hengen alkupalaksi:

7,5 dl tuoreita kantarelleja
½ punasipuli
1/4 dl smetanaa
ripaus suolaa
sipaus valkopippuria
2-3 paahtoleipäviipaletta
Lisäksi:
voita/oivariinia paistamiseen
tammenlehtisalaattia
punasipulia

Puhdista sienet ja kuutioi ne pieneksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Kuullota sienet ja sipuli rasvassa. Jäähdytä ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Sekoita smetana joukkoon. 
Paahda leivät. Ota leivistä paloja haluamallasi muotilla. Päällystä leivät sienimassalla. Koristsele ohuilla punasipulirenkailla ja nauti tammenlehväsalaatin kanssa. 

P.S. Huomaakohan kuvasta, että leipäni on otettu hienoilla vaahteran- ja tammenlehden muotoisilla keksimuoteilla, jotka sain ystävältäni lahjaksi?

(Julkaistu vanhassa blogissani 10.9.2011)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti