Ärhäkät browniet (browniet, vol. 2)


Browniekokeiluni jatkuvat. Lueskelin netistä ja keittokirjoistani eri ohjeita ja lopulta päädyin yhdistelemään palasia sieltä täältä.  Tällä kertaa halusin myös brownieiheni vähän potkua, chili ja suklaahan ovat tunnetusti hyviä ystäviä. Näin taikinaan päätyi aika reippaastikin cayennepippuria. Ohjeesta tulee sopiva määrä n. 22x34 cm -kokoiseen vuokaan. Toisin sanoen noin puolikkaan uunipellillisen kokoisen vuoan verran.

1 dl hasselpähkinärouhetta
125 g voita tai margariinia
150 g taloussuklaata tai muuta tummaa suklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl cayennepippuria 
3 kananmunaa
ripaus suolaa
3 dl sokeria

Paahda hasselpähkinärouhe kuivalla teflonpannulla. Varo, ettei rouhe pala. Sulata rasva kattilassa ja lisää sinne paloiteltu suklaa. Sekoittele niin, että suklaa sulaa joukkoon. Sekoita kuivat ainekset (jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja cayenne) keskenään. Riko munat kulhoon ja lisää joukkoon pieni ripaus suolaa. Vatkaa sähkövatkaimella vähän aikaa. Lisää sokeri ja vatkaa muna-sokerivaahtoa edelleen sähkövatkaimella muutama minuutti. Nostele kuivat aineet, pähkinät ja suklaa-rasvaseos varovaisesti muna-sokerivaahtoon. Älä sekoita liikaa.
Paista rasvatussa uunivuoassa n. 30-40 min 175 C asteessa. Tarkka paistoaika riippuu uunista. Brownieiden tulisi jäädä sisältä sitkeiksi ja pehmeiksi. Pinta rapeutuu, se saa jopa lohkeilla, kuten kuvasta näkyy.

Olin tyytyväinen lopputulokseen. Koostumus on hyvä. Cayenne antaa aika hyvin potkua, ei kuitenkaan liikaa. Jos cayennen määrä kuitenkin tuntuu liian suurelta, puolita se. Voit myös jättää sen kokonaan pois, jos ajatus ei houkuttele. Makea ja ärhäkkä brownie sopii tarjoiltavaksi vaniljajäätelön kanssa, se pehmentää kokonaisuutta mukavasti. 


(Julkaistu vanhassa blogissani 10.2.2011)

Kommentit

Suositut tekstit