Vohvelit vuohenjuusto-parmankinkku-rucolatäytteelläVohvelit on oikeastaan turhan harvoin tekemäni herkku. Niistä saa helposti sekä suolaisia että makeita versioita. Pidän itse erittäin rapeista vohveleista, ja tästä taikinasta tulee sellainen. Jos pidät pehmeämmistä vohveleista, kannattaa lisätä jauhoja ja mahdollisesti kananmunakin. Tässä kuitenkin erittäin rapeiden vohvelien ohje, vuohenjuusto-parmankinkku-rucolatäytteellä. Taikinasta riittää  n. 6-8 vohveliin.
Taikina:
100 g sulatettua voita/margariinia tai juoksevaa margariinia
2,5 dl vissyä tai kylmää vettä
3,5 dl vehnäjauhoja (tai osittain erilaisia täysjyväjauhoja)
2 dl kylmää maitoa
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
Sekoita ainekset keskenään. Paista vohveliraudalla rapeiksi. Itse tykkään käyttää aika tummaksi paistavaa säätöä vohveliraudassa. Öljyä vohvelirauta tarvittaessa rypsiöljyllä aluksi ja mahdollisesti joidenkin vohvelien välissäkin.
Täyte:
Chavroux-pehmeää vuohenjuustoa
parmankinkkua
tomaatteja
rucolaa
mustapippuria
Pese rucolanlehdet. Viipaloi tomaatti. Aloita täyttäminen levittämällä vuohenjuustoa vohvelin päälle:Levitä vohvelin päälle seuraavaksi pienemmiksi paloiksi revitty parmankinkku ja tomaattiviipaleet. Ripottele lopuksi päälle rucolanlehdet ja rouhi päälle mustapippuria. Nam! 
Samasta taikinasta voi toki tehdä myös makeita vohveleita. Halutessaan taikinaan voi lisätä ripauksen (n. 1 rkl) sokeria, mutta makea täytekin yleensä riittää. Täytteenä voi käyttää esim. omenasosetta ja vaniljavaahtoa. 

(Julkaistu vanhassa blogissani 16.9.2010)

Kommentit

Suositut tekstit