tiistai 14. elokuuta 2012

Kanasalaatti



Yksinkertainen ja ruokaisa kanasalaatti syntyi  syksyllä 2011 ystäväni sunnuntaivierailua varten. Pääaineksena tietysti kana, tai oikeammin broileri, makeutta tuomassa cantaloupe-meloni ja vahvuutta lisäämässä parmesan-juusto. Tässä ainekset, määrät voi kukin itse soveltaa syöjien määrän ja mieltymysten mukaan.

maustamattomia broilerifileitä
cantaloupe-melonia
jääsalaattia
kurkkua
parmesan-juustoa raastettuna
pestoa
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Pese salaatti ja revi se sopiviksi paloiksi. Pilko kurkku pieneksi. Asettele vihannekset salaattilautaselle tai -kulhoon. Pyörittele cantaloupesta pieniä pallosia tai pilko hedelmäliha yksinkertaisesti paloiksi. Lisää muun salaatin joukkoon. Raasta parmesanista pieniä lastuja ja ripottele ne salaatin päälle.

Paista broilerifileet pannulla oliiviöljyssä. Niiden tulee saada kullanruskea paistopinta molemmilta puolilta. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kypsät broileripalat salaattiin. 
Kastikkeeksi sekoita hieman pestoa oliiviöljyyn ja ripottele sitä salaatin päälle. 

Nauti hyvässä seurassa, vaikkapa hyvän leivän kanssa!

(Julkaistu vanhassa blogissani 10.10.2011)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti