Sahramirisotto



Yksinkertaisista aineksista syntyi herkullinen sahramirisotto, joka on ateria jo sellaisenaan, mutta sopii myös esim. kanan tai kalan lisukkeeksi. Ohje on n. 3-4:lle, riippuen siitä, onko tämä pääruoka vai ei.

2-3 rkl voita tai margariinia
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
175 g risottoriisiä
3/4 dl kuivaa valkoviiniä
6-8 dl kanalientä (esim. vedestä ja kanafondista tai kanaliemikuutiosta tehtyä)
½-1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
n. 0,2 g sahramia
n. 1 dl raastettua parmesania
1 rkl voita tai margariinia

Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi. Sulata voi tai margariini paksupohjaisessa kattilassa (teflon ei ole pahitteeksi). Kuullota sipuleita siinä parin minuutin ajan. Lisää riisi. Kääntele riisiä kattilassa, kunnes se on kauttaaltaan rasvan peitossa. Lisää valkoviini ja hämmennä koko ajan. Anna viinin imeytyä/haihtua pois. Lämmitä samalla kanaliemi kattilassa tai mikrossa. Lisää kanalientä kauhallinen kerrallaan ja hämmennä/kääntele risottoa hellästi koko ajan. Jatka, kunnes kaikki liemi on käytetty. Maistele loppuvaiheessa risoton kypsyyttä. Riisin tulisi olla pääosin pehmeää, mutta vähän jäädä hampaille purtavaa kuitenkin. Itse tykkään aika pehmeästä risotosta, joten tuo 8 dl oli aika lähellä sitä määrää, jonka minä käytin. Mausta suolalla, pippurilla ja sahramilla. Ota kattila pois liedeltä. Lisää risottoon vielä 1 rkl voita tai margariinia sekä n. 1 dl raastettua parmesania. 

(Julkaistu vanhassa blogissani 22.8.2010)

Kommentit

Suositut tekstit