Kana-pinaattipiirakka


Ystäväni kävi taannoin luonani pelailemassa lautapelejä. Ja pitäähän sitä jotain pientä pelien tiimellyksessä syödäkin. Sitä varten syntyi kanapiirakka, joka maistui erinomaisesti. Minä tykkään kyllä kaikenlaisista suolaisista piirakoista kovasti!

Pohja
100 g voita tai margariinia
½ tl suolaa
3 dl vehnä- tai sämpyläjauhoja
vettä

Sekoita suola ja jauhot keskenään. Lisää rasva joukkoon ja nypi tasaiseksi. Lisää juuri sen verran vettä, että taikina muodostaa pallon, joka pysyy kasassa. Anna seistä jääkaapissa n. 15 min. Esipaista pohjaa 200 C uunissa n. 10 min. Lisää sen jälkeen täyte.

Täyte
300 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita 
1 rasia (n. 150 g) tuoretta pinaattia
1 sipuli
3 kananmunaa
2-3 dl emmentaljuustoa raastettuna (punaleimaa)
2 dl ruokakermaa tai maitoa
suolaa, pippuria
öljyä paistamiseen

Paista broilerinfileet pannulla öljytilkassa kypsiksi niin, että ne saavat myös vähän väriä pintaan. Älä paistele niitä kuitenkaan liikaa, etteivät mene turhan kuiviksi. Kuori sipuli ja leikkaa se pieneksi. Pese ja huuhtele pinaatti. Leikkaa pinaattia vähän pienemmäksi. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. Lisää sen jälkeen pinaatti ja paista sekin kypsäksi. Raasta juusto. Sekoita ruokakerma/maito sekä kananmunat keskenään. Lisää juustoraaste, pinaatti ja sipuli sekä broilerinfileesuikaleet. Sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle tasaisesti. Paista piirakkaa uunissa 200 C asteessa n. 40-50 min, kunnes täyte on hyytynyt ja piirakka saanut hieman väriä. Anna piirakan seistä vielä hetken uunista ottamisen jälkeen. Se maistuu hyvältä sekä lämpimänä että kylmänä.
Ai, mitä sitten pelasimme? No ensin harjoittelimme parin pelin verran uutta peliäni Notre Damea, joka on tässä hienosti kuvausrekvisiittana:


Sen jälkeen tuli vielä otettua erä perinteistä Menolippua.
Kiitos peli-illasta, oli mukavaa!

(Julkaistu vanhassa blogissani 26.8.2011)



Kommentit

Suositut tekstit