Kalapiirakka


Nyt tulee yksi kaikkien aikojen parhaista piirakkarespteistä! Nimittäin isäni kalapiirakka, joka hurmaa poikkeuksetta aina kaikki vieraat. Siitä voi tehdä pienemmän version piirakkavuokaan tai isommalle seurueelle koko pellillisen. Itse käytän piirakassa useimmiten lohta, mutta toki tämä toimii muullakin kalalla. Tässä ainekset pellilliseen, reseptiä voi pienentää riippuen oman vuoan koosta. 

Pohja
225 g margariinia tai voita
225 g vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1,5 rkl vettä
1 kananmuna
Sekoita ainekset tasaiseksi. Levitä pellille leivinpaperin päälle tai voideltuun piirakkavuokaan. Esipaista rapeaksi 225 C asteessa.

Täyte
1 pkt Koskenlaskija-sulatejuustoa
1 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
reilut 300 g kypsää kalaa (esim. uunissa paistettua lohta)
1 pss pakastekatkarapuja, sulatettuna
tilliä ja persiljaa

Levitä kala ja katkaravut esipaistetulle pohjalle. Silppua tuoretta tilliä ja persiljaa päälle. Laita juusto, maito ja ruokakerma kulhoon ja lämmitä seos mikrossa. Sekoita tasaiseksi, kunnes juusto on kokonaan sulanut. Kaada seos piirakan päälle. Paista vielä uunissa n. 10-15 min, kunnes juustoseos on hyytynyt ja pinta kypsyy.

(Julkaistu vanhassa blogissani 24.9.2011)




Kommentit

  1. Tää on ihan paras kalapiirakka, moneen otteeseen olen tehnyt. Aina saanut varauksetonta suosiota, kylässä ollut gourmetkokkikin santsasi. Olen käyttänyt vain kevytmaitoa enkä kermamaitoa ja skipannut persiljan.
    Serkkusi

    VastaaPoista
  2. Suvun suosikkiohje! :) Tämä on kyllä niin pomminvarma: yksinkertainen tehdä ja kaikki tykkäävät aina! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit