Parmankinkkupizza


Maukasta kotitekoista pizzaa! Yllättävän helppoa, kunhan jaksaa ottaa ajan taikinan nostattamiseen. Täytteeksi valikoitui tällä kertaa juustonjämiä, kirsikkatomaatteja, oliiveja, parmankinkkua ja mozzarellaa. Tästä pizzasta riittää kahdelle syöjälle. Pohjan ohje kannattaa tehdä näillä määrillä, mutta täytteen määriä voi vapaasti soveltaa maun ja jääkaapin sisällön mukaan. Juustoa kannattaa toki olla riittävästi. 

Pohja
1,5 dl vettä
3 dl durumvehnäjauhoja
½ tl suolaa
1/3 pss kuivahiivaa
2 rkl rypsiöljyä
Lämmitä vesi mikrossa. Lisää veteen suola, jauhot ja kuivahiiva. Sekoita ja alusta yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinaterillä pari minuuttia. Tai käsin, jos viitsit. Lisää öljy ja vaivaa taikinaa vielä hetki. Anna kohota peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa n. 30-40 min.

Täyte
n. 125 g mozzarellaa
n. 3 dl goudajuustoa (tai jotain muuta kaapista löytyvää, mm. emmental käy hyvin)
kirsikkatomaatteja
calamata-oliiveja
muutama viipale parmankinkkua
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
1 prk tomaattipyrettä
suolaa
mustapippuria
sokeria
kuivattua oreganoa ja basilikaa.

Tee ensin tomaattikastike pohjalle. Sekoita tomaattipyreeseen hieman suolaa, pippuria, sokeria ja kuivattuja yrttejä. Annan maustua sillä aikaa, kun leivot pizzan. Kun taikina on kohonnut, kaulitse siitä ympyränmuotoinen pohja. Se on helpompi siirtää uunipellille leivinpaperin päälle jo ennen täyttämistä. Levitä ensin tomaattikastike pohjalle. Raasta gouda tms. juusto ja ripottele päälle. Viipaloi mozzarella muutamaksi viipaleeksi ja asettele pohjan päälle. Leikkaa kirsikkatomaatit 2-3 osaan ja ripottele päälle. Oliivit voit halutessasi puolittaa tai sitten pistää kokonaisina. Paista pizzaa uunissa 225 C asteessa n. 15-20 min., kunnes juusto on sulanut ja kullanruskeaa. Pohjan pitäisi kopsahdella mukavasti, jos sitä sormenpäällä koputtelee. Asettele valmiin pizzan päälle muutama viipale parmankinkkua ja paljon tuoreita basilikanlehtiä. Rouhi päälle hieman mustapippuria ja pirskottele halutessasi vielä vähän hyvää oliiviöljyä. Sitten vaan pizza viipaleiksi ja herkuttelemaan!




(Julkaistu vanhassa blogissani 10.4.2011)

Kommentit

Suositut tekstit