lauantai 11. elokuuta 2012

Pirteä mozzarellasalaatti



Mozzarellasalaatti on raikas ja helppo kesäruoka. Piristin kuitenkin hieman perinteistä mozzarellan, tomaatin ja basilikan kolmiyhteyttä lisämauilla. Pohjana käytin Nigella Lawsonin "Crazy gremolata"-ohjetta kirjasta "Nigella Express". Tällainen tuli lopputulokseksi, aika yksinkertaisten makujen yhdistelmä kuitenkin. Ohje kahdelle:
2 palloa hyvää pehmeää buffalomozzarellaa

2-3 kypsää ja mehevää tomaattia
1 tuore punainen chili
1 luomusitruuna
1 valkosipulinkynsi
1-1½ rkl tuoreen basilikan lehtiä
2-3 rkl hyvää oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
(halutessasi myös jääsalaattia)

Halkaise chilipalko ja poista siemenet. Pilko chili pieneksi. Kuori ja pilko valkosipulinkynsi pieneksi. Revi tai leikkaa basilika veitsellä pieneksi. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori (vain keltainen osa). Sekoita nämä kaikki kulhossa oliiviöljyn kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa mozzarella ja tomaatti viipaleiksi ja asettele lautaselle. Lusikoi marinadia mozzarellaviipaleiden päälle ja kääntele niitä niin, että juusto saa kastiketta molemmin puolin. Viipaloi sitten tomaatit ja asettele ne mozzarellan joukkoon. Revi halutessasi lisäksi salaattia. Voilà, salaatti on valmis! Nauti hyvän leivän kanssa. 

(Julkaistu vanhassa blogisani 16.6.2011)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti