Mustikkapiirakka


Mmm, ihanaa mustikkapiirakkaa! Olin tänään poimimassa kesän ensimmäiset mustikat! Niitä ennen piti kuitenkin pakastimeen tehdä tilaa käyttämällä viimeiset viime kesän mustikat pois. Niistä tuli piirakka ystävilleni. Muropohjaisen piirakan voi tottakai leipoa myös tuoreista mustikoista. 

Pohja
5 dl luomuvehnäjauhoja 
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta 
300 g margariinia/voita
2-3 rkl vettä

Sekoita jauhot, sokeri ja leivinjauhe keskenään. Nypi joukkoon margariini. Lisää vettä sen verran, että taikina sekoittuu tasaiseksi. Anna seisoa jääkaapissa n. 15 min. Ota n. 3/4 taikinasta ja painele se piirakkavuoan pohjalle. Tee myös pienet reunat. Jätä loput taikinasta odottamaan. Esipaista pohjaa 175 C uunissa n. 8 min. 

Täyte
6-7 dl (pakaste)mustikoita
½ dl sokeria
½ dl perunajauhoja, jos käytät pakastemustikoita.

Sekoita ainekset. Jos käytät tuoreita mustikoita, et tarvitse ½ dl perunajauhoja, vaan ehkä n. 1 rkl riittää. Levitä täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle. 
Muotoile odottamassa olleesta 1/4 piirakkataikinasta haluamasi näköinen ristikko piirakan päälle. Pyörittele taikinasta pitkiä pötkylöitä, jotka voit halutessasi kaulimella tasoitella. Taikinan voi myös vain ripotella täytteen päälle pieninä palasina, jos ei halua väkerrellä ristikkoa. Paista piirakkaa uunissa vielä n. 25 min, kunnes ristikko alkaa saada väriä. 
Nauti sellaisenaan kesäisessä kahvipöydässä tai tarjoile lisukkeena vaniljajäätelöä tai -vaahtoa. 

(Julkaistu vanhassa blogissani 17.7.2011)



Kommentit

Suositut tekstit