Taivaansininen tunika


Neulottu tunika oli loppukevään 2011 neuletöideni ykkönen. Malli löytyy Novitan kevään 2011 mallistosta nimellä "Neulottu naisen tunika". Ohjeessa lankana oli Novitan Luxus Alpaca, mutta koska kyseessä on kuitenkin kesä-/kevätneule, en halunnut materiaaliksi lämmintä alpakkaa. Niinpä päädyin italialaisen BBB-firman Meriseta-lankaan. Se on 70 % merinovillaa ja 30 % silkkiä. Hengittäviä ja kesälläkin keveitä luonnonkuituja molemmat. Silkki antaa lisäksi kivasti pientä hohdetta pintaan. Väriksi valitsin kerrassaan ihanan taivaansinisen, kesäisen raikkaan sävyn. 

Tunika koostuu kolmesta osasta: helman pystyraitakuviosta, vyötärönseudun joustinneuleesta ja miehustan hauskasta kohoneuleesta. Neule neulotaan alhaalta ylös, etu- ja takakappaleet sekä hihat kaikki erikseen. 
Helman pystykuvio koostuu sileästä neuleesta ja 4 s levyisestä kohoneuleesta. Kohoneuleessa neulotaan oikealla kerroksella aina nurin. Nurjalla tehdään joka 2. krs: 3s yhteen nurin, 3 s (1o, 1n, 1o) samaan silmukkaan. Ja joka toinen krs sama toisin päin eli: 3 s samaan silmukkaan, 3 s yhteen nurin.


Keskiosa on siis pelkkää joustinneuletta, 2o, 2n.
Miehustan kohoneule on samaa, mitä alaosan raidoissa käytettiin. Eli oikealla puolella nurin, nurjalla joka 2. nurja krs: *3s yhteen nurin, 3 s samaan silmukkaan*, toista *-* krs:n loppuun. Ja joka 2. nurja krs: *3 s samaan silmukkaan, 3 s yhteen nurin*, toista *-* krs:n loppuun. 

Hihat ovat alareunan joustinneuleen jälkeen pelkkää kohoneuletta.
Kauluksessa on pieni keyhole-tyyppinen pääntie, eli pystykuvio etukappaleen alareunassa. Sen olisi voinut yläreunastaan ommella/neuloa umpeen, jolloin se olisi ollut varsinainen keyhole. Myös napin olisi voinut laittaa. Jätin kuitenkin auki. Pääntien reunassa on 1 krs n, 1 krs o ja 1 krs n.Mallista tuli aika väljä, joten jos etsitte tämän Novitan sivuilta käsiinne, niin tehkää vähän napakka malli. Lopputulos on kuitenkin aika naisellinen ja tyylikäs.Tunikaa en kuitenkaan pitänyt itselläni, vaan annoin lahjaksi äidilleni. Hope you like it! 

(Julkaistu vanhassa blogissani 19.6.2011)
Kommentit

Suositut tekstit