Neulekirjoja netistä: knit. sock. love. & fitted knitsInspiraation lähteitä ei koskaan voi olla liikaa!  Näin tuumasin, kun tuossa helmikuussa eksyin jälleen netin loputtomille neuleaiheisille sivuille. Niinhän siinä kävi, että tuli tilattua pari uutta neulekirjaa. Kalliiksi tämä innostus ei onneksi tullut, paper backeja kun ovat molemmat.
Ensimmäisenä huomioni kiinnitti Cookie A:n kirja "knit. sock. love." (One Leg Press 2010).


Kirja on kokonaan täynnä toinen toistaan upeampia (naisten) sukkaohjeita. Todella kauniita malleja! Sukkien juju on upeissa pintaneulekuvioissa, kaikki ovat yksivärisiä. Mallit ovat kaikki hyvin ohuella langalla ja ohuilla puikoilla (n. 2,5) tehtyjä.
Vinoa kuvioraitaa ja kukkamaista pystykuviota yhdistelee hienosti malli nimeltä Pointelle:


 Stalagmite-mallissa on kaunis ja monipuolinen palmikkokuvio:Yksinkertaisimpia malleja lienee German Stocking, jossa on hyödynnetty perinteistä saksalaista kierrettyä (twisted) silmukkakuviota:

Kirjassa on useammatkin polvisukat. Joistain malleista voi myös valita, tekeekö polvi- vai pohjemittaiset sukat. Minun puikoilleni päätyi ensimmäisenä upea polvisukkamalli Lissajous. Mutta enpä laitakaan siitä tänne mallikuvaa, pääsette sitten aikanaan näkemään ihan aidot itsetehdyt sukat. 
***
Toinen tilaamani kirja oli Stefanie Japelin "fitted knits, 25 designs for the fashionable knitter" (North Light Books, 2007).


Kirjan ideana on esitellä eri vartalotyypeille sopivia malleja ja opettaa muokkaamaan ohjeita omiin mittoihinsa sopiviksi. Pukeutumisen A ja O:han on löytää omalle vartalolleen sopivat mallit ja koot. Kirjassa neuvotaan, mistä kaikista vartalon kohdista kannattaa ottaa mitat ennen neuleen tekoa. Mallit ovat erilaisia naisten puseroita, toppeja, villatakkeja, jakkuja ja mekkoja. Ohjeissa mainitaan myös, ovatko ne superhelppoja, keskitasoisia vai haastavia, joten kaikentasoiset neulojat löytävät varmasti sopivia ohjeita. Alla muutama maistianen.
Tämän yksinkertaisen topin juju on kaunis soljella kiinnitetty pääntie ja sen muoto. Vaativuustasoltaan superhelppo:


Tässä vaaleansinisessä puserossa huomio taas kiinnittyy "avaimenreikä" -pääntiehen (keyhole neck). Tasona haastava:

Ohjeissa on kauniita yksityiskohtia, kuten Elizabeth Bennet -villatakin vyötärön palmikkokuvio. Tämä kiinnittäisi kyllä Mr. Darcynkin huomion! Vaativuus haastava:


Ah, niin paljon ihania malleja ja ideoita!  Toteutukseen mennee kyllä vielä tovi... pysykää kanavalla! 

(Julkaistu vanhassa blogissani 28.3.2011)

Kommentit

Suositut tekstit