Luumujuustokakku



Loppiaisen 2012 jälkeen palasin vielä kuitenkin joulutunnelmaan tässä reseptissäni. Ehkä siitä on iloa sellaisille lukijoille, joilla vielä pyörii jääkaapissa luumumarmeladin jämät, joista ei enää torttujakaan jaksaisi leipoa. Ratkaisu on tällöin mehevä ja herkullinen luumujuustokakku. Resepti löytyi Kotivinkin nettisivuilta, hieman muuntelin sitä tietysti.

Pohja
n. 200 g kaurakeksejä, pipareita tai digestivekeksejä
½ tl kanelia
1/4 tl neilikkaa
75-100 g margariinia tai voita

Täyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 - 250 g maitorahkaa
1½ dl luomusokeria
1 prk (300 g) luumumarmeladia
2 dl luomuvispikermaa
2-4 rkl vahvaa kahvia
5 liivatelehteä
kaakaojauhetta koristeluun.

Jauha keksit murskaksi joko monitoimikoneella tai - kuten minä - perinteisellä "keksit muovipussiin ja kaulimella päälle" -menetelmällä. Sekoita mausteet ja sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi. 
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjakappaleen päälle ja kiristä reunaosa paikoilleen. Taputtele sen jälkeen pohjataikina päälle tasaisesti.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, rahka, sokeri ja luumumarmeladi. Vaahdota kerma vaahdoksi ja nostele muun seoksen joukkoon varovasti. Lämmitä kahvitilkka ja liuota liivatelehdet sinne. Sekoita täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.
Kun asettelet kakun tarjolle, irrota ensin vuoan reunat. Vedä kakku leivinpaperin avulla tarjoilualustalle. Nosta kakkua hieman vaikkapa parilla paistinlastalla, että pääset vetämään leivinpaperin pois kakun alta. Lopuksi koristele kakku siten, että asetat kertakäyttöisen kakkupaperin sen päälle. Ripottele kaakaojauhetta kakkupaperin reikäkuvioiden päälle. Kaakaojauhetta ei kannata käyttää liikaa, ettei kuvio sotkeennu. Nosta sen jälkeen paperi pois varovasti, kakkuun pitäisi jäädä kauniit kaakaokuviot. Sitten kakku kahvipöytään ja nauttimaan!


(Julkaistu vanhassa blogissani 7.1.2012)

Kommentit

Suositut tekstit