Tuubihuivi, pipo ja lapaset

Syysilmojen kylmetessä täytyy alkaa varustautua edessä olevaan talveen. Talvityylissä takit ja muut kalliimmaat investoinnit vaihtuu harvemmin, mutta kyllähän sitä neulojan pitää itselleen uusi asustesetti aina talveksi tehdä. Kaupassa käteeni osui Novitan tummankeltainen Tempo-lanka. Ihastuin sen pehmeyteen ja väriin. Minulla on jo jonkin aikaa ollut vähän kelta-oranssi kausi meneillään, joten lanka tuntui heti omalta. Se on 65 % villaa ja 35 % akryyliä. Suosituspuikkokoko on 7-8, eli aika suuri.

Asustesetti lähti tuubikaulahuivista. Ne ovat nyt kovasti muotia ja tosi helppoja tehdä. Olen pitkän aikaa ajatellut että sellainen pitäisi saada. Tein ensin jotain palmikkohuivikokeiluja, mutta ei oikein onnistunut. Tuli liian kapea ja pitkä kaitale, joten purin koko homman. Seuraavaksi (lähes) tuplasin silmukkamäärän ja jätin kuviot sikseen. Päädyin hyvin yksinkertaiseen 2 krs oikein, 2 krs nurin -ratkaisuun. Tein sitä n. 130 cm verran ja päättelin silmukat. Ompelin huivin päät yhteen ja tuubuhuivi oli valmis. Kun olen kadulla katsellut vastaantulijoiden neulemuotia, olen havainnut, että kahdella kolmesta teinistä on tuubihuivi. Teinit tosin käyttävät niitä hupullisen syys-/talvitakin ulkopuolella, löyhästi kaulan ympäri kietaistuna niin, että huppu tulee ulos huivin alta. Hauskannäköistä, mutta lämmittääkö huivi silloin? Koska itse en enää pitkiin aikoihin ole ollut teini, käytän omaa huiviani takin alla, suoraan kaulan ympäri kietaistuna. Lämmittää ja on pehmoinen. 


Melko yksinkertaisen huivin kaveriksi halusin muhkean ja näyttävän pipon. Selasin paljon lehtiäni ja netin neulesivustoja. Lopulta löysin Knit'n Pearl-blogista ihanan mallin "I could've totally knitted (T)hat!" . Siinä oli sopivasti neuletta, pallukoita ja muotoa. Lisäksi lankana oli sama Novita Tempo. Blogissa mainitusta kahdesta ohjeesta tein jälkimmäisen, eli pinkin hatun ohjeen mukaisen pipon. Puikkokooksi otin vain 5. Osin siksi, että minulla on löysä käsiala ja aina joudun ottamana pienemmät puikot kuin ohjeessa. Osin myös siksi, että halusin suht' napakan ja tiivistä neulosta olevan pipon suojaamaan minua, kun talvituuli taas puhaltaa. Piposta tulikin paksi ja lämmin. Sitä oli todella hauska neuloa, nautin valtavasti! Suosikkejani olivat nuo pallukat!


Ja pitihän sitä vielä saada samasta langasta lapaset, jotta setti olisi täydellinen. Jo pelkkä ajatus pehmoisista ja kauniista lapasista ilahduttaa mieltä ja lämmittää alati kylmiä käsiäni. Sopivan ohjeen löysin Novitan sivuilta. Otin näihin puikkokoon 6. Muuten tein lapaset täysin ohjeen mukaisesti. Hienot tuli! 

(Julkaistu vanhassa blogissani 19.11.2011)

Kommentit

Suositut tekstit