lauantai 11. elokuuta 2012

Kolmen suklaan keksit


Monien suklaakeksikokeilujen huipentumana esitellään: kolmen suklaan keksit! Todellisen suklaaherkkusuun unelma.  Keksien juju on kolmen (valko-, tumma- ja maito-)suklaan lisäksi riittävän lyhyt paistoaika. Näin keksit jäävät sopivan pehmeiksi sisältä myös jäähtyessään. Nämä ovat myös helppoja ja nopeita leivottavia, joidenka säilyvyys on hyvä. Sopivat myös jäätelön sekaan murusteltuna.  Tästä määrästä tulee n. 20 keksiä

100 g margariinia tai voita
0,5 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
½ kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
½ tl ruokasoodaa
hyppysellinen suolaa
0,5 dl maitosuklaata pieniksi paloiksi pilkottuna
0,5 dl valkosuklaata pieniksi paloiksi pilkottuna
0,5 dl tummaa suklaata pieniksi paloiksi pilkottuna

Pilko aluksi suklaa pieniksi kekseihin sopiviksi paloiksi. Ei haittaa, jos tulee hyvinkin erikokoista rouhetta. Vatkaa sokerit pehmeään rasvaan sähkövatkaimella tai reilusti puukauhalla. Lisää puolikas kananmuna. Eli riko kananmuna lasiin, riko sen rakenne ja kaada puolet joukkoon. (Toisen puolikkaan voit paistaa vaikka aamiaiseksi leivän päälle.  ) Sekoita jauhot, vaniljasokeri, ruokasooda ja suola keskenään. Lisää rasva-sokeriseokseen. Sekoita joukkoon suklaarouhe. Nostele noin ruokalusikallisen kokoisia nokareita pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 C asteessa enintään 10 min. Keksit ovat uunista otettaessa vielä ihan pehmeitä. Ne jähmettyvät vasta jäähtyessään. Joten uunissa kiinteiksi asti paistuneet keksit ovat jäähtyneenä kovia. Jos tykkäät sellaisista, niin se on hyvä. Itse pidän tällaisissa kekseissä kuitenkin enemmän pehmeästä sitkeydestä. Suklaista herkkua ne ovat silti, nam!

(Julkaistu vanhassa blogissani 14.5.2011)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti