Silakkapihvit, yrttiöljyä ja perunamuusia



Silakkapihvit - hyvää perusruokaa minun makuuni. Tein pihvit hyvin perinteiseen tapaan ihan ilman erikoisempia kikkailuja. Lisukkeeksi tuli aina niin hyvää perunamuusia sekä yrteistä valmistettu öljykastike. Alla kaikkien kolmen ohjeet, ainekset kahdelle. Valmistaminen kannattaa aloittaa muusista. Perunoiden kiehuessa valmistuu yrttiöljy ja aivan lopuksi paistetaan pihvit. 

Perunamuusi

n. 6 jauhoista keskikokoista perunaa
½ dl ruokakermaa
3-4 rkl voita tai margariinia
suolaa ja pippuria
1 tl kasvisliemijauhetta tai 1 rkl kasvisliemifondia tai puolikas kasvisliemikuutio.

Kuori perunat ja halkaise ne kahtia. Laita kattilaan veden ja kasvisliemiainesten kanssa ja keitä kypsäksi. Kaada vesi pois ja survo perunat soseeksi. Lämmitä ruokakermaa mikrossa ja lisää se perunasurvoksen joukkoon. Lisää voi/margariini, suola ja pippuri. Sekoita joko puuhaarukalla tai sähkövatkaimella. Maistele suolan määrää. 

Yrttiöljy

4 rkl tuoretta tilliä
4 rkl tuoretta persiljaa
2 rkl villirucolaa
n. 2 rkl rypsiöljyä
1 tl sitruunamehua
pieni hyppysellinen suolaa
pieni hyppysellinen mustapippuria
vielä pienempi hyppysellinen sokeria.

Silppua yrtit pienemmäksi ja soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella. Maistele suolan, sitruunamehun ja sokerin määriä, että maut olisivat tasapainossa. 

Silakkapihvit

n. 200 g silakkafileitä (tai fileoi itse sama määrä kokonaisista silakoista)
suolaa
valkopippuria
1 dl ruisjauhoja (tai Rapion Myllyn kalanleivitysjauhoa)
voita tai margariinia paistamiseen

Ripottele suolaa ja valkopippuria silakkafileiden päälle. Kierittele fileet ruisjauhoissa ja laita aina kaksi filettä päällekkäin yhdeksi pihviksi, nahkapuolet ulospäin. Sulata melko reilu määrä rasvaa pannulla ja anna sen kuumentua riittävästi. Paista pihvit molemmilta puolilta kullanruskeiksi, n. minuutti-pari per puoli.

(Julkaistu vanhassa blogissani 5.2.2011)

Kommentit

Suositut tekstit