Suklaa-vuohenjuustoruudut


Rakastan suklaata eri muodoissaan. Tämä on yksi suosikkileivonnaisiani tällä hetkellä - mmmm!
Pohja:
300 g tummaa suklaata
125 g margariinia/voita
2 ½ dl vaaleaa muscovadosokeria (vaalea fariinisokeri, tavallinenkin fariini käy, jos ei muuta löydy)
n. 1-1½ dl vehnäjauhoja 
½ tl leivinjauhetta
75 g mantelijauhetta 
3 munaa

Kuorrutus:
300 g mietoa pehmeää vuohenjuustoa (esim. Chavroux)
3/4 dl sokeria
2-3 tl vaniljasokeria
1 muna

Voitele 28x20 cm kokoinen matalareunainen vuoka. Sulata voi/margariini kattilassa ja lisää sinne suklaapalat. Hämmennä ja annan suklaa sulaa kuumaan rasvaan. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Vatkaa muscovadosokeri, jauhoseos, mantelijauhe ja 3 munaa tasaiseksi taikinaksi. Sekoita joukkoon suklaaseos. Kaada vuokaan. Vatkaa vuohenjuusto notkeaksi. Vatkaa joukkoon sokeri, muna ja vaniljasokeri. Lusikoi suklaaseoksen päälle. Pyörittele hieman tylppäkärkisellä veitsellä taikinakerroksia niin, että niihin muodostuu raitoja. Älä sekoita liikaa, etteivät maut sekoitu yhteen. Paista 190 C asteisessa uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes levy on keskeltä kevyesti jähmettynyt. Leikkaa tarjoilua varten sopivan kokoisiksi paloiksi. Tästä tulee n. 16 aika makeaa ja täyteläistä ruutua. Itse tein vain puolikkaan taikinan tällä kertaa. 

Suklaan ja vuohenjuuston yhdistelmä oli minulle ennen tätä reseptiä uusi, mutta toimii todella hyvin. Ensimmäisillä kerroilla on hieman epäileväinen asian suhteen, joten korvasin osan vuohenjuustosta maustamattomalla tuorejuustolla. Mutta nyt tein kokonaan vuohenjuustolla - ja hyvää on! Taikinan on valmiinakin tarkoitus jäädä kosteaksi keskeltä. Eli koostumus voi olla hieman mutakakkumainen. Alkuperäisesssä reseptissä jauhoja on 1 dl, itse olen laittanut n. 1½ dl. Myös sokerin määrää voi vähentää toisella leipomiskerralla, jos tuntuu liian makealta ensin. Yleensä käytän tähän tavallista tummaa suklaata (esim. Fazerin taloussuklaa tai Pandan tumma suklaa), mutta tällä kertaa upotin tähän Saksasta tuomaani luomu-tummaa suklaata ja hieman myös kardemummalla maustettua luomu-maitosuklaata. Jälkimmäisestä ei sellaisenaan tullut uutta suosikkimakuyhdistelmääni, mutta leivonnaisiin käytettynä toimi ihan hyvin. 
Tämä resepti on peräisin syntymäpäivälahjaksi saamastani Joanna Farrow'n kirjasta Suklaaherkut - suolaista ja makeaa (Gummerus). On muuten tosi paljon jänniä ja maukkaita reseptejä tässä kirjassa, varmasti tulen niistä jatkossakin blogiini kirjoittamaan. 

(Julkaistu 21.3.2010 vanhassa blogissani)

Kommentit

Suositut tekstit